Bel ons:

Openingstijden:

Ma – Vr: 07:30 – 19:00

Openingstijden:

Ma t/m Vr:  07:30 – 19:00

Specialisatie

Sportfysiotherapie

Sportfysio in Limburg

Sportfysiotherapie is bedoeld voor mensen die een blessure hebben opgelopen. Onze sportfysiotherapeuten richten zich op de periode vanaf het ontstaan van de blessure totdat de sporter zijn/haar sport/hobby heeft hervat op het gewenste niveau.

Daarnaast is de sportfysiotherapeut er voor mensen die beginnen met sporten en hierbij graag professionele begeleiding willen hebben. Wij begeleiden ook sporters die hun sportprestaties naar een hoger niveau willen tillen. Hierbij kijken wij specifiek naar jouw situatie en jouw doelstellingen.

Tijdens en na de het traject geven onze sportfysiotherapeuten ook tips en adviezen om blessures en complicaties in de toekomst te voorkomen. Wij werken samen met u aan een stukje bewustwording van de oorzaak van uw hulpvraag. Zo kunt u in de toekomst zelf ook blessures voorkomen. Samen werken we aan dat lekker-in-je-vel-gevoel!

“Een fysieke klacht vereist een actieve aanpak. Ik zorg dat je snel weer in beweging komt!”

- Shari Veggelers, oefentherapeut Cesar / algemeen fysiotherapeut i.o.

Bekijk ook een van onze andere specialisaties

Manuele therapie is een specifieke behandelmethode binnen de fysiotherapie die vooral geschikt is voor klachten rondom de wervelkolom, zoals pijn en verminderde bewegelijkheid van de lage rug, nek en de gewrichten.

Door te bewegen en te spelen ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Bij sommige kinderen kan de ontwikkeling vertraagd, verstoord of afwijkend zijn. Sommige kinderen hebben nu eenmaal meer oefening nodig om een vaardigheid te leren dan anderen.

Bij oedeem is er sprake van een extreme ophoping van vocht. De impact van oedeem op het dagelijkse leven kan heel groot zijn. Klachten die u kunt ervaren zijn een vermoeid gevoel, pijn, bewegingsbeperking en moeilijk lopen.

Oefentherapie Cesar

De basis van houdingsklachten wordt vaak al jong gelegd, bij kinderen die nog volop in de groei zijn maar zich vaak niet bewust zijn van het aannemen van een juiste lichaamshouding – en daardoor dus ook een verkeerde lichaamshouding aanleren. 

Wij staan er voor u!

Staat uw hulpvraag er niet tussen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij zijn breed gespecialiseerd en ervan overtuigd ook u een lekker-in-je-vel-gevoel te kunnen geven.

Ook voor deze behandelingen
kunt u bij ons terecht

Om iedereen zo goed mogelijk te kunnen helpen, bieden wij naast de erkende specialisaties tal van andere behandelingen aan. Zo hebben voor vrijwel iedere hulpvraag een passende oplossing. U en uw hulpvraag staan hierbij te allen tijde centraal. Dit ziet u ook terug in onze werkwijze. Door het gesprek met u aan te gaan, goed naar uw verhaal te luisteren en erachter te komen wat ú belangrijk vindt, zijn wij er zeker van dat we u kunnen helpen. Samen weer op weg naar dat lekker-in-je-vel-gevoel.

Bij deze therapie wordt gebruik gemaakt van dunne acupunctuurnaalden, waarmee verhardingen in spieren effectief en snel kunnen worden verminderd. Het inbrengen van de naald is niet of nauwelijks voelbaar.

Neem contact met ons op!

Bij deze behandelmethode wordt u blootgesteld aan krachtige ‘schokgolven’. De schokgolven stimuleren de stofwisseling en verbeteren de bloedcirculatie. Groot voordeel hiervan is dat het lichaam zelf gaat helen en er dus geen medicatie nodig is.

Neem contact met ons op!

Schroth therapie is een methode om scoliose te behandelen. Middels Schroth therapie veranderen wij de wervelkolom zoveel mogelijk naar het normale patroon. Met oefensessies onder deskundige begeleiding leert u een betere houding aan te nemen.

Neem contact met ons op!

Medical taping wordt gebruikt bij nabehandeling van blessures, het verminderen van ontstekingen of vochtophopingen, houdingscorrecties en bij de behandeling van klachten door overbelasting. Ook het verminderen van uitstralende pijn, bijvoorbeeld bij hoofdpijn, behoort tot de mogelijkheden.

Neem contact met ons op!

Claudicatio Intermittens, beter bekend als etalagebenen, is een aandoening aan de vaten. De slagaders in de benen zijn vernauwd (slagaderverkalking) waardoor er niet voldoende zuurstof in de spieren komt. U voelt dit als een verkramping van de spieren of hevige pijn in de benen. Dit gevoel kan zowel in de kuiten als in de bovenbeenspieren of bilspieren voorkomen.

Neem contact met ons op!

De fysiotherapeut zal de baby stimuleren in de ontwikkeling van de niet-voorkeurskant. Daarnaast geeft de kinderfysiotherapeut tips en adviezen met betrekking tot de dagelijkse verzorging en het doen van oefeningen met uw baby.

Neem contact met ons op!