Bel ons:

Openingstijden:

Ma – Vr: 07:30 – 19:00

Openingstijden:

Ma t/m Vr:  07:30 – 19:00

Ook voor deze behandelingen
kunt u bij ons
terecht

Om iedereen zo goed mogelijk te kunnen helpen, bieden wij naast de erkende specialisaties tal van andere behandelingen aan. Zo hebben wij voor vrijwel iedere hulpvraag een passende oplossing. U en uw hulpvraag staanhierbij te allen tijde centraal. Dit ziet u ook terug in onze werkwijze. Door het gesprek met u aan te gaan, goed naar uw verhaal te luisteren en erachter te komen wat ú belangrijk vindt, zijn wij er zeker van dat we u kunnen helpen. Samen weer op weg naar dat lekker-in-je-vel-gevoel.

Bij deze therapie wordt gebruik gemaakt van dunne acupunctuurnaalden, waarmee verhardingen in spieren effectief en snel kunnen worden verminderd. Het inbrengen van de naald is niet of nauwelijks voelbaar.

Neem contact met ons op!

 

Bij deze behandelmethode wordt u blootgesteld aan krachtige ‘schokgolven’. De schokgolven stimuleren de stofwisseling en verbeteren de bloedcirculatie. Groot voordeel hiervan is dat het lichaam zelf gaat helen en er dus geen medicatie nodig is.

Neem contact met ons op!

Schroth therapie is een methode om scoliose te behandelen. Middels Schroth therapie veranderen wij de wervelkolom zoveel mogelijk naar het normale patroon. Met oefensessies onder deskundige begeleiding leert u een betere houding aan te nemen.

Neem contact met ons op!

Start een revalidatietraject met een van onze fysiotherapeuten. onze fysiotherapeuten. Wij helpen u graag. Samen met u brengen we uw hulpvraag duidelijk in kaart. Op basis hiervan stellen we een behandelplan op dat past bij uw persoonlijke situatie.

Neem contact met ons op!

Het is belangrijk dat u zich fysiek goed voelt op het werk. Het kan voorkomen dat dit niet meer het geval is en dat u fysieke ongemakken ervaart. Onze fysiotherapeuten helpen u deze ongemakken te verminderen en/of geheel te verhelpen.

Neem contact met ons op!

Een (long)fysiotherapeut kan u helpen bij het ademen in rust of tijdens beweging. Ook kan deze fysiotherapeut u functioneel leren hoesten. De fysiotherapeut geeft u ook oefeningen mee, om te blijven bewegen. En zal ook in de oefenzaal aan de slag met u gaan om meer in conditie te raken.

Neem contact met ons op!

De behandeling zal vaak bestaan uit het aanleren van de juiste stand van uw schouder, nadat verkorte structuren op lengte zijn gebracht. Hierna zal de fysiotherapeut u leren hoe de schouder / arm op de juiste manier te gebruiken door actieve oefentherapie.

Neem contact met ons op!

In de geriatrische fysiotherapie ligt het accent niet op ziekte en zorg, maar juist op behoud en herstel van functies, participatie in de samenleving, zelfredzaamheid en kwaliteit van leven.

De behandelingen bestaan voornamelijk uit oefentherapie. De oefeningen bestaan uit kracht-, balans- en bewegingsoefeningen, het verbeteren van het looppatroon en het verminderen van het valrisico.

Neem contact met ons op!

Bekkenklachten ontstaan vaak tijdens de zwangerschap en in de maanden daarna. Ook mannen kunnen klachten aan of rondom de bekken krijgen.

Onze bekkenfysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het onderzoeken en verhelpen van klachten in het bekkengebied.  Wij kunnen vrijwel alle – ook complexe – klachten behandelen. 

Neem contact met ons op!

Medical taping wordt gebruikt bij nabehandeling van blessures, het verminderen van ontstekingen of vochtophopingen, houdingscorrecties en bij de behandeling van klachten door overbelasting. Ook het verminderen van uitstralende pijn, bijvoorbeeld bij hoofdpijn, behoort tot de mogelijkheden.

Neem contact met ons op!

Claudicatio Intermittens, beter bekend als etalagebenen, is een aandoening aan de vaten. De slagaders in de benen zijn vernauwd (slagaderverkalking) waardoor er niet voldoende zuurstof in de spieren komt. U voelt dit als een verkramping van de spieren of hevige pijn in de benen. Dit gevoel kan zowel in de kuiten als in de bovenbeenspieren of bilspieren voorkomen.

Neem contact met ons op!

De fysiotherapeut zal de baby stimuleren in de ontwikkeling van de niet-voorkeurskant. Daarnaast geeft de kinderfysiotherapeut tips en adviezen met betrekking tot de dagelijkse verzorging en het doen van oefeningen met uw baby.

Neem contact met ons op!

Sportfysiotherapie is bedoeld voor mensen die een blessure hebben opgelopen en zo snel mogelijk hun sport weer willen beoefenen.

Daarnaast is de sportfysiotherapeut er voor mensen die beginnen met sporten en hierbij graag professionele begeleiding willen hebben. Wij begeleiden ook sporters die hun sportprestaties naar een hoger niveau willen tillen.

Neem contact met ons op!

Neurologische aandoeningen kunnen een grote invloed hebben op het dagelijkse leven. Handelingen die eerst vanzelfsprekend waren kosten meer moeite en energie of zijn soms niet meer mogelijk. Heeft u een neurologische hulpvraag? Aarzel niet en neem contact op met Fysiotherapie Midden-Limburg. Wij zorgen ervoor dat u uw dagelijkse handelingen weer beter kunt uitvoeren. Samen werken we aan een betere kwaliteit van leven!

Neem contact met ons op!

Wanneer onze handen niet optimaal functioneren kan dit een grote belemmering vormen voor het dagelijkse leven. Bij Fysiotherapie Midden-Limburg helpen wij u bij de revalidatie van de hand, pols, vingers en onderarm. Onze fysiotherapeuten hebben hiervoor speciale scholing gehad zodat ze u optimaal kunnen behandelen, adviseren en begeleiden tijdens het revalidatietraject.

Neem contact met ons op!

Bij fysiotherapie gaat het vaak om het boeken van fysieke progressie. Een vorm van fysiotherapie die breder kijkt is haptonomische fysiotherapie. Haptonomische fysiotherapie richt zich juist op de relatie tussen lichaam en geest.

In de haptonomie staat gevoelsbeleving centraal. Wat voelt iemand en hoe reageert diegene vanuit deze gevoelens? Hoe reageert het lichaam op die gevoelens? Door haptonomie leert u te luisteren naar uw lichaam. 

Neem contact met ons op!

Veel mensen willen wel sporten of bewegen, maar weten niet goed hoe. Wellicht herken je dat. Misschien is het al lang geleden dat je voor het laatst hebt gesport, ben je in de loop van de tijd zwaarder geworden of is het vanwege je handicap of chronische ziekte nu eenmaal niet zo eenvoudig om te gaan sporten. 

Neem dan contact met ons op zodat we samen kunnen gaan werken aan jouw lekker-in-je-vel-gevoel!

Neem contact met ons op!

Het MyO-concept, ook bekend als FOI-therapie, is een unieke holistische benadering van fysiotherapie, fasciatherapie en osteopathie. Het behandelt vaak de oorzaak van pijn, die ergens anders kan liggen dan waar deze wordt gevoeld, zoals fysieke trauma’s, psychische trauma’s of ziekten.

De behandeling omvat het herstellen van gewrichtsdisfuncties, het verminderen van spierspanning met triggerpoint- of fasciabehandeling, en indien nodig het behandelen van fascie rondom organen om ademhaling en mobiliteit te verbeteren. Zelfs bij onverklaarde langdurige pijn kan deze therapie effectief zijn voor pijnvrij bewegen.

Wij staan er voor u!

Staat uw hulpvraag er niet tussen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij zijn breed gespecialiseerd en ervan overtuigd ook u een lekker-in-je-vel-gevoel te kunnen geven.

Onze specialisaties

Manuele therapie is een specifieke behandelmethode binnen de fysiotherapie die vooral geschikt is voor klachten rondom de wervelkolom, zoals pijn en verminderde bewegelijkheid van de lage rug, nek en de gewrichten.

Sportfysiotherapie is bedoeld voor mensen die een blessure hebben opgelopen. Daarnaast is de sportfysiotherapeut er voor mensen die beginnen met sporten en hierbij graag professionele begeleiding willen hebben.

Bij oedeem is er sprake van een extreme ophoping van vocht. De impact van oedeem op het dagelijkse leven kan heel groot zijn. Klachten die u kunt ervaren zijn een vermoeid gevoel, pijn, bewegingsbeperking en moeilijk lopen.

Door te bewegen en te spelen ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Bij sommige kinderen kan de ontwikkeling vertraagd, verstoord of afwijkend zijn. Sommige kinderen hebben nu eenmaal meer oefening nodig om een vaardigheid te leren dan anderen.

Oefentherapie Cesar

De basis van houdingsklachten wordt vaak al jong gelegd, bij kinderen die nog volop in de groei zijn maar zich vaak niet bewust zijn van het aannemen van een juiste lichaamshouding – en daardoor dus ook een verkeerde lichaamshouding aanleren. 

Heeft u een klacht? Neem contact op of loop bij ons binnen.