Bel ons:

Openingstijden:

Ma – Vr: 07:30 – 19:00

Openingstijden:

Ma t/m Vr:  07:30 – 19:00

Specialisatie

Manuele therapie

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is een specifieke behandelmethode binnen de fysiotherapie die vooral geschikt is voor klachten rondom de wervelkolom, zoals pijn en verminderde bewegelijkheid van de lage rug, nek en de gewrichten.

Onze manueel therapeuten hebben extra kennis van de bewegingsmogelijkheden en in het bijzonder van de wervelkolom. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar; verbetering van de bewegingsvrijheid en afname van pijn.

Aarzel daarom niet indien u een hulpvraag heeft met betrekking tot manuele therapie. Bel of mail ons of loop binnen bij één van onze vestigingen. Wij gaan samen zo spoedig mogelijk aan de slag om u weer dat lekker-in-je-vel-gevoel te bezorgen.

“Uw hulpvraag staat bij ons centraal. Samen met u werk ik aan het antwoord op deze vraag.”

- Kevin van de Bergh, algemeen fysiotherapeut / manueel therapeut

Bekijk ook een van onze andere specialisaties

Oefentherapie Cesar

De basis van houdingsklachten wordt vaak al jong gelegd, bij kinderen die nog volop in de groei zijn maar zich vaak niet bewust zijn van het aannemen van een juiste lichaamshouding – en daardoor dus ook een verkeerde lichaamshouding aanleren. 

Sportfysiotherapie is bedoeld voor mensen die een blessure hebben opgelopen. Daarnaast is de sportfysiotherapeut er voor mensen die beginnen met sporten en hierbij graag professionele begeleiding willen hebben.

Bij oedeem is er sprake van een extreme ophoping van vocht. De impact van oedeem op het dagelijkse leven kan heel groot zijn. Klachten die u kunt ervaren zijn een vermoeid gevoel, pijn, bewegingsbeperking en moeilijk lopen.

Door te bewegen en te spelen ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Bij sommige kinderen kan de ontwikkeling vertraagd, verstoord of afwijkend zijn. Sommige kinderen hebben nu eenmaal meer oefening nodig om een vaardigheid te leren dan anderen.

Wij staan er voor u!

Staat uw hulpvraag er niet tussen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij zijn breed gespecialiseerd en ervan overtuigd ook u een lekker-in-je-vel-gevoel te kunnen geven.

Ook voor deze behandelingen
kunt u bij ons terecht

Om iedereen zo goed mogelijk te kunnen helpen, bieden wij naast de erkende specialisaties tal van andere behandelingen aan. Zo hebben voor vrijwel iedere hulpvraag een passende oplossing. U en uw hulpvraag staan hierbij te allen tijde centraal. Dit ziet u ook terug in onze werkwijze. Door het gesprek met u aan te gaan, goed naar uw verhaal te luisteren en erachter te komen wat ú belangrijk vindt, zijn wij er zeker van dat we u kunnen helpen. Samen weer op weg naar dat lekker-in-je-vel-gevoel.

Bij deze therapie wordt gebruik gemaakt van dunne acupunctuurnaalden, waarmee verhardingen in spieren effectief en snel kunnen worden verminderd. Het inbrengen van de naald is niet of nauwelijks voelbaar.

Neem contact met ons op!

Bij deze behandelmethode wordt u blootgesteld aan krachtige ‘schokgolven’. De schokgolven stimuleren de stofwisseling en verbeteren de bloedcirculatie. Groot voordeel hiervan is dat het lichaam zelf gaat helen en er dus geen medicatie nodig is.

Neem contact met ons op!

Schroth therapie is een methode om scoliose te behandelen. Middels Schroth therapie veranderen wij de wervelkolom zoveel mogelijk naar het normale patroon. Met oefensessies onder deskundige begeleiding leert u een betere houding aan te nemen.

Neem contact met ons op!

Medical taping wordt gebruikt bij nabehandeling van blessures, het verminderen van ontstekingen of vochtophopingen, houdingscorrecties en bij de behandeling van klachten door overbelasting. Ook het verminderen van uitstralende pijn, bijvoorbeeld bij hoofdpijn, behoort tot de mogelijkheden.

Neem contact met ons op!

Claudicatio Intermittens, beter bekend als etalagebenen, is een aandoening aan de vaten. De slagaders in de benen zijn vernauwd (slagaderverkalking) waardoor er niet voldoende zuurstof in de spieren komt. U voelt dit als een verkramping van de spieren of hevige pijn in de benen. Dit gevoel kan zowel in de kuiten als in de bovenbeenspieren of bilspieren voorkomen.

Neem contact met ons op!

De fysiotherapeut zal de baby stimuleren in de ontwikkeling van de niet-voorkeurskant. Daarnaast geeft de kinderfysiotherapeut tips en adviezen met betrekking tot de dagelijkse verzorging en het doen van oefeningen met uw baby.

Neem contact met ons op!